Inloggen Account aanmaken

Denkpatronen doorbreken

Denkpatronen doorbreken

Je gedachten zijn van invloed op jouw gevoelens en gedrag. Mensen met angstklachten hebben de neiging om het ergste te verwachten. Ook denken ze vaak dat ze bepaalde dingen niet kunnen of niet kunnen verdragen. Dit soort negatieve gedachten maken je angstig. Meestal zijn de negatieve gedachten niet waar.

Helpende gedachten

Door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je angstklachten. Je leert kritisch naar je eigen gedachten te gaan kijken. Klopt het echt wat je denkt? Door realistisch te denken, verminder je gevoelens van angst en paniek. Wil jij leren om je negatieve gedachten te vervangen door realistische of helpende gedachten?

Aan de slag met Helpende gedachten >>

Stoppen met piekeren

Mensen met angstklachten hebben ook de neiging om veel te piekeren. Maak je je veel zorgen over allerlei zaken? Lukt het je maar niet om die zorgen van je af te zetten? Lig je vaak te woelen en te draaien in bed? Draaien je gedachten telkens in cirkeltjes rond? Herken je jezelf? Mogelijk heb je dan last van te veel piekeren. Wil je meer weten over piekeren en technieken leren om het piekeren te stoppen? Ga dan naar het onderdeel ‘Stoppen met piekeren’.

Aan de slag met Stoppen met piekeren >>


Wil je de hele zelfhulpmodule vanaf het startpunt volgen omdat je graag op verschillende onderdelen wil werken aan je angstklachten? Dat kan natuurlijk ook: ga naar de zelfhulpmodule. Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.