Inloggen Account aanmaken

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen om beter te leren omgaan met gevoelens van angst en paniek. Je ontdekt of je angstklachten hebt. En je krijgt handvatten waarmee je zelfstandig je angst kunt verminderen. Zo voorkom je dat angst je leven gaat beheersen.

Gratis anonieme behandeling

Heb jij last van angstklachten en wil je daar graag iets aan doen, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Vanaf 1 juni 2017 kan Stichting mirro dankzij een subsidie van Zorginstituut Nederland gratis anonieme behandeling aanbieden.

Aanmelden anonieme behandeling >>

Zelf aan de slag?

De module kun je zelfstandig doorlopen, zonder begeleiding van een zorgprofessional, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Voor € 7,- maak je een mirro-account aan met één jaar anoniem gebruik van tot de Zelfhulp onderdelen van alle beschikbare modules.

Tips, oefeningen, video’s en informatie
In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen. Door in het menu op ‘Zelfhulp – Start zelfhulpmodule’ te klikken, start je de module. Wil je naar een volgend of ander onderdeel, gebruik dan de pijlen onder elk onderdeel of kies een nieuw onderwerp uit het menu (let op: als je iets hebt ingevuld moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Start- en eindmeting
Het eerste en laatste onderdeel van de module bevatten een start- en eindmeting. De startmeting is bedoeld om je een idee te geven van je huidige situatie. Hoe ervaar je de voor- en nadelen van het nieuwe werken? Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?